Followers

Friday, July 27, 2012

adik abang kakak angkat~

zaman sekolah dulu bab- bab adik angkat kakak angkat dan abang angkat ni benda biasa laaaa...semangat nak pi sekolah. Bukan semangat nak pi belajaq sangat tapi nak p jumpa depa...yala kan...time rehat buat3 lalu depan meja depa tengah makan . Nak habaq kata "IM HERE BEBEH IM HERE" something-like that-la.*muahaha mcm berckap ikut pnglaman*.heeeeee. lepas tu nak p tandas...sanggup pusing jauh semata-mata nak lalu depan kelas depa.nak tgk depa tgh buat apa or else.

 however..this kind of ber"angkat2" ni semua. this is not a bad thing pun if we take it as positive thing kan. carila abang/kakak angkat yang cemerlang and pelajar harapan sekolah barulah boleh jadikan depa sbagai "role-model" utk sama2 berjaya. lagi best dapat masuk satu matriks or uni sama dengan depa...ain't that sweet??. baru semangat nak belajaq...heeee...

bagaimanapun....part yang paling tacing apabila kakak or abang angkat kita suka kat org lain or dia pun ada crush jugak...itu yang paling sentap! tambah2 bila depa satu sekolah jugak...grrrrr..makan hati berulam jantung la jawabnya..

sebab....jarang la kita tidak ada sekelumit pun feeling kat depa.sangat menipu kalo kita tak rasa apa-apa.yela kan time dok remaja yang tak tau apa-apa lagi.form 1 form 2 tiba2 ada org concern pasai kita kan. hati sapa yang tak berbunga cek oii....habaq mai kat mamu..hihihi.

dan tak mustahil jugak kita ada jodoh dengan abang angkat or kakak angkat kita.ye la kan jodoh itu rahsia ALLAH..bercinta nak rak ala-ala makan tak kenyang mandi tak basah pun kalau dah tak dak jodoh nak wat guane kan.*maaf ayat tergantung*

=motif utama entry nak cerita pasai novel ni ja CALON JODOH UNTUK ADIK


ate ceghite nyer ghopa ini..mai teman nak cerghite sikit.mula2 arissa tak suka kat abang Ee sebab mulut yang sangat longkang dan tak dan insuran..pong pang pong pang tup2 dia ada feeling pulak kat abang Ee tapi abang Ee tu suka kat orang lain ang anggap dia sbgai adik angkat saja lepas abang kandung arissa passed away. kesian arissa :'(..tapi novel biasa la kan hepi ending itu perlu.kalo sad ending kompem tak lakuuuu...tapi novelis areila shahimi mmg sempoi and superb..novel dia semua best2 and tak rugi beli..mmg akan tersenyum and gelak sorang-sorang bila baca novel dia.


pesanan penaja: nak tau story full kena la beli novel dia. tak mahai pun..murah jaaa...*tukang promote*

2 comments:

MESSYSERABUT said...

aku rindu adik angkat aku. okey meleleh ayaq mata. hahaha

nazril hayat said...

tengok gambaq..letak bawah bantai!haha