Followers

Wednesday, May 8, 2013

saya muslim awak iman :)

assalamualaikum..

haa nak update satu entry pun berejam kena tunggu sebab wifi super lemb macam siput cacat.

okiesss novel kali ini ialah SAYA MUSLIM AWAK IMAN 

novel ni dah lama aku baca siap dah berulang banyak kali dah tapi tetiba baru teringat nak hapdate




cerita ni pasai muslim razin dan nurul iman yang suka sangat bergaduh sedangkan mereka satu sekolah dan one day tu time ada kem kat sekolah abang fasi depa dok kenenkan depa dua katanya iman dan muslim patut hidup sekali barulah bahagia hidup.

pong pang pong pang (aku dah malas menaip) mak muslim masuk meminang iman tapi iman still ragu ragu dan dia mintak tangguh seba dia kata muslim benci dia la, muslim benci dia la, macam macam la..

at last lepas kawen barulah depa tau sebenarnya depa ni saling suka satu sama lain dan paling penting muslim razin ni suka iman dari nsekolah lagi tapi dia menjaga batas batas pergaulan dan ikut syariat islam. sebab tu la dia terus masuk meminang iman sebab nak jadikan iman halal bagi dia.



6 comments:

Arif Muhamad said...

review simple.novel terbitan mana ni?..btw nice!

Fifi Nur 'Aqilah Yusof said...

dah baca dah novel ni.
nice novel :)

nazril hayat said...

arif..yes..simplesebab nak suruh beli..hehe

aqilah..kann...she taught us something kan yang kita boleh ambil iktibar

Hilmi Muhamad said...
This comment has been removed by the author.
FIZKKMI SATAR said...

tq for the review.

~Nur Fizkkmi Satar

nazril hayat said...

laaa malunya novelius comment kat review ni..btw nice and awesome novel..sya suka baca banyak kali tanpa jemu :P