Followers

Tuesday, September 25, 2012

PLAIN JANE BY NURUL SYAHIDA

*mood tgh gembira tahap senyum sampai langit so aku sangatt bersemangat nak update blog* XD


aku mula tau pasai novelis ni since aku baca novel member kelas aku time form 5*orang sibuk nak SPM aku sibuk menelaah novel pfffft* yang bertajuk "PLAIN JANE" by Nurul Syahida.

tapi disebabkan hanya novel pinjam maka aku xboleh mengulang baca sesuka hati aku sebab kena tunggu turn. aku dengan suka hati pi mengarah ngarah suruh depa baca cepat cepat sebab aku nak baca lagi sekali..hahaha nasib baik depa menurut perintah..muhehe(gelak keji).






novel ini meceritakan tentang Balkis(dieeja dengan K bukan Q).sampai la aku ingat ayat tu..hehehe

balkis ni just gadis gadis biasa yang belajar di universiti tempatan. she wants to be an extraordinary girl who can attract guysssss because she felt her life so boring and nothing can impress other people.

part yang aku paling suka dalam novel ni ialah teori jenis golongan yang terdapat di universiti! hehe that soooooooooo damn true. mmg betoi betoi ada pun sometimes they so annoying!


lpas tu Balikis ni berkenalan dengan a guy(I forgot his name) but he known as most eligible bachelor from Bangsar.

lepas ja di berkawan dengan that guy tu she totally changed!people around her realised di punya perubahan.


lastly, dia dapat tau yang she dumped by that guy from Bangsar and dia jugak baru tau yang apis milo(coop worker) suka dia..teeheeee..


*aku malas nak menaip pnjag2 sebab stg jadi berjela*

so utk tau full story kena la BELI AND BACA..tp tak tau la ada lagi ke tak kat bookstore sebab buku ni mmg hard to find..aku cari lama baru jumpa untuk buat koleksi nurul syahida!


p/s: I love sarcasm of nurul syahida. even dia tulis dalam gaya yang sangat sarcastic tapi aku still akan tersenyum because she wrote something yang tak pernah terpikir oleh orang lain and really out of the box. bravo..


2 comments:

MESSYSERABUT said...

nasib baik aku bukan hantu novel. btw dua tiga hari blog sentiasa terupdate kan. hehehe

nazril hayat said...

hahahaha jom la jadi hantu sama2 ngn aku..best jadi hantu novel.koleksi banyak.