Followers

Tuesday, September 11, 2012

saya sayang kawan-kawan saya (",)

Tatkala hati teringatkan teman, terfikir diminda adakah aku juga ada didalam hati-hatimu, tatkala hati rindukan teman, terfikir diminda adakah aku juga dirindui, tatkala kaki berat untuk melangkah pergi, hati tertanya, adakah kau ingin bersamaku lagi meniti kejayaan, Mengapa aku rindu benar padamu. Moga doaku diterima agar aku tak kan kehilangan teman sepertimu.. Semoga bertemu dan berpisah kita kerana YANG MAHA ESA. 



I ask Allah to.. make you happy, make you smile,guide you safely through every mile, grant you wealth, give you health and most of all grant you a successful life. InsyaAllah. 


Aku mungkin sekadar pelangi dalam hidupmu. Hadir ku tanpa disapa, hilangku tak membawa apa-apa, tapi mengenalimu satu anugerah berharga dari "Yang Maha Esa". 


Bila ucapan salam dikirim dari jauh, 
tiada kata dapat didengar. 
tiada senyumana yang dapat dilihat. 
TAPI apa yang dapat dirasai, 
CUMA doa ikhlas dari hati yang mengingati. 


Kita berjumpa kerana takdir. 
Kita berkawan kerana kasih sayang. 
Kita bersama kerana hati. 
Kita bergaduh kerana harga satu ikatan. 
TAPI yang paling penting, SEMUANYA KERANA ALLAH TAALA. 
TanpaNya tak mungkin sekarang terjadinya 1 Jalinan Hati. 1 Rahsia Rasa. 
Yang mempunyai sejuta maksud pada jiwa-jiwa yang memahami erti persahabatan. 


p/s: kalau tak dihargai jgn sedih.cuba berfikiran postif.mungkin ada yang tidak kita ketahui..asalkan kita ikhlas.

rindu dia.nak jadi mcm few weeks before balik.tapi tak boleh.

6 comments:

Arsyad Muhamad said...

berkawan biar ikhlas, jika masih lagi berkira that means kurang ta'aruf lagi. every walking days is the moment to be seized to get to know each other better. glad to be your friend! :)

nazril hayat said...

tegkiu ash...mee to..im so proud to have a precious friend like you..;)

MESSYSERABUT said...

thnks for being such a very good friend to me and all of you really teach me how price the friends are. ingat carilah keredahaan Allah dalam persahabatan. Insya Allah akan kekal persahabatan tu buat selamanya!

nazril hayat said...

thanks to you too hazwan...make ice cream cake for me pleaseeeeeeeeeee

budakbiasa said...

sweet bangat yoona sshi ^^

nazril hayat said...

muhehehehe...kamsahamnida hyoyeon unnie..=)